top of page

OVER QUESTIO
Centrum voor Levensvragen

Bij Questio werken geestelijk verzorgers die speciaal zijn opgeleid voor begeleiding van vragen rondom zingeving, kwaliteit van leven, sterven, levensbeschouwing, religie en spiritualiteit. Zij bieden een luisterend oor, helpen om gedachten te ordenen en begeleiden bij rouw en verdriet.

Geestelijk verzorgers hebben geheimhoudingsplicht en gaan vertrouwelijk om met alles wat u met hem/haar bespreekt.

Elke geestelijk verzorger is ingeschreven bij het landelijke Kwaliteitsregister Geestelijke Verzorging en handelt naar de landelijk opgestelde regels.

Stichting Questio Centrum voor Levensvragen is lid van de vereniging SCL. 

Welke gemeentes

Wij zijn actief in de volgende gemeenten in

 

Noord-Holland Noord:

Alkmaar, Bergen, Den Helder, Dijk en Waard, Drechterland, Enkhuizen, Heiloo, Hollands Kroon, Hoorn, Koggenland, Medemblik, Opmeer, Schagen, Stede Broec en Texel.

 

Noord-Holland Zuid:

Aalsmeer, Amstelveen, Beverwijk, Bloemendaal, Castricum, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemskerk, Heemstede, Ouder - Amstel, Uitgeest, Uithoorn, Velsen en Zandvoort.

Zaanstreek - Waterland:

Edam - Volendam, Landsmeer, Oostzaan, Purmerend,Waterland en Wormerland. 

Amsterdam - Diemen:

Amsterdam en Diemen.

Gooi- & Vechtstreek:

Blaricum, Gooise Meren, Hilversum, Huizen, Laren en Wijdemeren.

Midden - Holland:

Bodegraven - Reeuwijk, Gouda, Krimpenwaard, Waddinxveen en Zuidplas.

Woont u in een andere gemeente dan kunt u op: www.geestelijkeverzorging.nl het Centrum voor Levensvragen in uw gemeente opzoeken.

Gezin met een ernstig ziek kind

Het Netwerk Integrale Kindzorg zet geestelijk verzorgers of rouw- en verliesbegeleiders in bij gezinnen met een ernstig ziek kind (tot 23 jaar). Wilt u meer informatie of een gezin aanmelden? Neem dan contact op met het Kenniscentrum Kinderpalliatieve zorg voor het netwerk integrale kindzorg in uw regio.

Wat zijn levensvragen?

Iedereen komt in het leven vragen tegen die je raken en die soms moeilijk zijn. Het verlies van iemand die belangrijk voor je is, als je ernstig ziek bent of als je eenzaam bent of weet dat je einde nadert. Het is fijn als je die vragen met familie of vrienden kunt delen maar soms is het gemakkelijker om dit met een ‘vertrouwde vreemde’ te doen. Geestelijk verzorgers bieden u daarbij ondersteuning. Zij helpen u bij vragen over leven en dood, geloof en ongeloof, angst en vertrouwen, zaken uit het verleden, het heden en de toekomst; alles wat u bezighoudt kan onderwerp van gesprek zijn.

Geestelijk verzorgers bieden geen kant-en-klare oplossingen, maar geven u meer inzicht in uw vragen en hoe u daar uw weg in kunt zoeken.

Alles wat u aan hen vertelt, is vertrouwelijk en mag alleen met uw toestemming worden besproken met anderen. Wilt u in contact komen met een geestelijk verzorger, neem dan contact met ons op.

Bekijk hier onze flyer.

bottom of page